Drop irrigation

One of the most popular irrigation methods these days is drip irrigation. In the drip irrigation method, due to its role in reducing water consumption, it can both reduce farmers' costs in water consumption and improve the quality of land and garden irrigation.

In addition to optimal water management and cost reduction, one of the benefits of drip irrigation is no soil erosion. Drip irrigation, due to its very suitable mechanism, delivers water to all parts of the agricultural land well, and since water pressure can be adjusted in it, it does not cause soil erosion in any way.


آبیاری قطره ای

یکی از روش های آبیاری پرطرفدار این روزها، آبیاری قطره ای است. در روش آبیاری قطره ای، به دلیل نقشی که در کاهش مصرف آب دارد هم می تواند هزینه های کشاورزان در مصرف آب را کاهش داده و هم اینکه کیفیت آبیاری زمین و باغات را بالاتر ببرد.

علاوه بر مدیریت بهینه مصرف آب و کاهش هزینه ها، از مزایای آبیاری قطره ای عدم فرسایش خاک است. آبیاری قطره ای به دلیل مکانیزم بسیار مناسبی که دارد آب را به خوبی به تمامی قسمت های زمین کشاورزی رسانده و با توجه به اینکه می توان فشار آب را در آن تنظیم نمود، به هیچ وجه باعث فرسایش خاک نمی شود.

 

تجهیزات مورد نیاز برای سیستم آبیاری قطره ای شامل:

پمپ یا منبع آب تحت فشار

فیلتراسیون

تانک کود

سیستم بک واش

شیر کنترل فشار

لوله اصلی

لوله آبرسانی

لوله‌های جانبی یا لوله‌های فرعی (لترال‌ها)

قطره‌چکان‌ها، اسپریرهای کوچک و یا لوله‌های آبیاری قطره ای

 

به دلیل نحوه خاص آبرسانی در سیستم آبیاری قطره‌ای، گاهی روش‌های سنتی سطحی کوددهی بی‌تاثیر هستند. بنابراین اغلب در سیستم آبیاری قطره‌ای، کود شیمیایی مایع و آب آبیاری را با هم مخلوط می‌کنند. به این روش کوددهی و آبیاری همزمان کودآبیاری، شیمیاری و یا آبیاری شیمیایی گفته می‌شود. در به کارگیری این روش، که آب و کود به آهستگی به گیاهان داده می‌شود، تا ۹۵٪ صرفه‌جویی در مصرف کود گزارش شده است.

 

مزایا و معایب آبیاری قطره ای

از مزایای سیستم آبیاری قطره ای می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

میزان شسته شدن، اتلاف کود و مواد مغذی به دلیل آبیاری موضعی کاهش می‌یابد.

اگر به درستی طراحی، اجرا و مدیریت شود، بازدهی آبیاری آن بالا است.

نیازی به تراز بودن مزرعه ندارد و در زمین‌های شیبدار قابل اجرا است.

در زمین‌های کشاورزی با اشکال نامنظم به راحتی قابل اجراست.

از آب‌های بازیافتی غیرآشامیدنی می‌توان با اطمینان استفاده کرد.

رطوبت در ناحیه ریشه‌ها تامین می‌شود.

نوع خاک اهمیت کمتری در تعیین زمان‌های آبیاری دارد.

در بازه زمان آبیاری کاهش پیدا می‌کند.

فرسایش خاک کاهش پیدا می‌کند.

رشد علف هرز کاهش پیدا می‌کند.

میزان آبیاری و توزیع آب در نازل‌ها بسیار یکنواخت شده و قابل کنترل است.

هزینه نیروی انسانی از روش‌های دیگر آبیاری کمتر است.

میزان آبدهی با استفاده از شیرها و دریپرها قابل تنظیم است.

با استفاده از کوددهی توسط سیستم قطره‌ای، میزان اتلاف کود به حداقل می‌رشد.

با خشک باقی ماندن شاخ و برگ گیاهان، احتمال بیماری گیاهان کاهش می‌یابد.

باتوجه به اینکه سیستم آبیاری قطره‌ای، به فشار پایینی نسبت به سایر روش‌های آبیاری نیاز دارد، میزان مصرف انرژی نیز کمتر می‌باشد.

 

از معایب سیستم آبیاری قطره ای می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

در ابتدای کار ممکن است هزینه اولیه این روش از سایر روش‌های آبیاری بیشتر باشد.

اگر از سیستم فیلتراسیون استفاده نشود، ممکن است لوله و قطره‌چکان‌ها دچار گرفتگی شده و سیستم به درستی کار نکند. البته راه‌های مختلفی برای رفع گرفتگی قطره‌چکان‌ها وجود دارد که می‌توانید در صفحه مقالات آبیاری مطالعه نمایید.

در سیستم‌های آبیاری قطره ای زیرسطحی، شخص آبیاری کننده نمی‌تواند از صحت آبیاری مطلع شود. (خرابی سیستم ممکن است به آبیاری بیشتر یا کمتر از حد مجاز منجر شود.)

اگر از کود و مواد شیمیایی استفاده می‌کنید که برای فعال‌سازی آن به سیستم آبیاری بارانی نیاز دارید، آبیاری قطره‌ای مناسب شما نیست.

 

هزینه آبیاری قطره ای چقدر است؟

برای راه اندازی سیستم آبیاری قطره ای، نیازمند تعبیه شیر، لوله ها در مسیر آبیاری و قطره چکان ها یا همان نازل ها هستیم. با توجه به این که این آبیاری می تواند به شکلی کاملا گسترده در زمین فضای سبز جای گرفته و در نقطه به نقطه آن پراکنده شود، باید آن را به مراتب مفیدتر از آبیاری بارانی بدانیم.

از آن جایی که برای طراحی و اجرای این سیستم آبیاری، نیازمند تجهیزات بیشتری هستیم، هزینه آبیاری قطره ای متناسب با آن مقداری افزایش را خواهد داشت. از این گذشته بسته به این که چه تعداد نازل خروج آب یا قطره چکان نیاز داشته و یا چه میزان لوله در مسیر تعبیه سیستم آبیاری قطره ای قرار داده شود، این هزینه متفاوت خواهد بود.

بنابراین برای استعلام هزینه آبیاری قطره ای در فضای سبز مورد نظر خود، بهتر است ابتدا با یک کارشناس طراحی و اجرای فضای سبز مشورت کرده و دریابید که چه میزان قطره چکان و چه میزان لوله و شیر کنترل فشار و همین طور چه سایز پمپ یا منبع آب تحت فشار نیاز دارید. با در نظر گرفتن این نکات، می توانید هزینه لازم برای برپایی و اجرای این طرح آبیاری فضای سبز را برآورد کنید.

 



Comments

Popular posts from this blog

How to paint a wall with roller?

Tankless Water Heater Repairs

Water Heater Installation